top of page

מאמרים בנושא מעמד אישי

 

טיפול בעיניינים משפטיים והבנת המערכת המשפטית על בוריה הינה צורך הכרחי בימינו, משרד חזק ומנוסה הוא כלי שיכול להשפיע רבות על התנהלותינו מול מוסדות החוק והבירוקרטיה בישראל, ליקטנו עבורכם מספר מאמרים בנושא מעמד אישי. המאמרים נכתבו במהלך השנים האחרונות ויכולים לעזור לכם בהבנת מערכת המשפט, הזכויות והחובות החלות עליכם בפני מערכת החוק ועוד נושאים בהם מתעסק משרדינו. המידע המוצג באתר הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ-משפטי ו/או חוות-דעת משפטית. המחבר ו/או המשרד אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל ייעוץ-משפטי מקצועי לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים ו/או בכלל.

צו עיכוב היציאה מהארץ, כשמו כן הוא – נועד למנוע מאדם לצאת מהארץ, וזאת לצורך הבטחת השתתפותו במשפט ו\או בירור הליכים המצדיקים והמבטיחים את הישארותו, לאחר הגשת תביעה.

את הבקשה ניתן להגיש במעמד צד אחד, ולאחר בקשה מתאימה שתוגש, יקיים בית המשפט דיון במעמד שני הצדדים, ויחליט האם להשאיר את הצו על כנו או לבטל אותו.

בית הדין הרבני הינו בית דין דתי, הדן בכל ענייני המשפחה. בעבר, פסק בית הדין הרבני אך ורק בהתאם לדין העברי, וכיום, לאחר פסיקה של בית המשפט העליון והחוקים החדשים שחוקקו, נקבע, כי גם בית הדין הרבני צריך להפעיל את כל מערכת החוקים האזרחית החלה במדינה, במקביל לדין העברי. לצערנו, לא תמיד זה קורה בפועל.

בפסק דין חדש שניתן על-ידי בית המשפט לענייני משפחה בירושלים, נפסק, כי בעל צריך לפצות את אשתו, בגין נזקים שנגרמו לה כתוצאה מכך שהבעל סרב לתת לה גט

 

ביצוע גירושין של בני זוג יהודים, הינו בסמכותו הייחודית של בית הדין הרבני.

לצורך ביצוע גט הגירושין, יש להגיש תביעת גירושין. ניתן להגיש תביעת גירושין בהסכמה של שני הצדדים (שאז המדובר בעצם בבקשה למתן פסק-דין לגירושין), או, כמו שברוב המקרים קורה - במידה ואין הסכמה של צד אחד לגירושין, יש להגיש תביעת גירושין, ולכרוך אליה את כל מה שאותו צד מעוניין שבית-הדין הרבני ידון בו (מזונות האישה, משמורת הילדים, חינוך הילדים, ענייני הרכוש וחלוקת הרכוש של הצדדים).

הדרך היחידה בה ניתן להינשא במדינת ישראל, היא בנישואים דתיים.

זאת אומרת, בני זוג יהודים, יכולים להינשא במדינת ישראל, אך ורק ברבנות, ולא בשום דרך אחרת.לכן, כאשר מדברים על נישואים אזרחיים, המדובר בנישואים שנערכים בחו"ל.המעמד שניתן לנישואים שכאלה, הוא מעמד רישומי על-ידי משרד-הפנים.

 

בית המשפט לענייני משפחה הוקם בשנת 1994. מטרתו הנה לרכז ולדון בכל הסכסוכים בנושאי משפחה בבית משפט אחד, אצל שופט אחד. שופטי בית המשפט לענייני משפחה הינם שופטים אשר עיקר הכשרתם הנה בתחום דיני המשפחה. לא משנה מספר התביעות וסוגן – תמיד הם יהיו אצל אותו שופט אשר התחיל לטפל בתיק. משפחה אחת – שופט אחד.

 

bottom of page