
פרסומים
מגוון סוגיות משפטיות בהן טיפל משרדינו ושזכו לפרסום במדיה
נלחמה נגד פגישת בת ואביה: "היא חשה אימה"
במסגרת תיק שעסק בניכור הורי נדחתה אם לבת 13 שביקשה לבטל החלטה המחייבת את בתה להשתתף בהליך לחידוש הקשר עם האב (19.12.2019)
ילדים זו נקמה? הסתה וניכור הוריים בהליך גירושין
השימוש הציני שעושים הורים בילדיהם בשלבים שונים של הליך גירושין אינו דבר חדש, אולם לא אחת בני זוג חדורי רצון הנקם אינם לוקחים בחשבון שבמקרים קיצוניים התנהלות כזו עלולה להביא לנתק מוחלט של הילד/ים מההורה המנוכר (11.02.2020)
ההורים נגד הבן, הבן נגד אחותו: מי יזכה בדירה?
מרבה נכסים, מרבה הליכים: הורים אמידים טענו כי דירה שרשומה על שם בנם למעשה שייכת להם. הבן לעומת זאת טען שזו הדירה שלו, וביקש לפנות ממנה את אחותו שמתגוררת בה. השופטת פסקה לטובתו (30.10.2019)
בן הזוג לשעבר תבע חצי דירה, אך לא יקבל כלום
גבר ואישה שחיו יחד כידועים בציבור, נפרדו לאחר כ-8 שנים. לאחר מכן האיש תבע חצי דירה ואף ביקש כספים נוספים, אולם השופטת שוכנעה כי השניים אמנם עזרו זה לזה, אך הסכימו על הפרדה רכושית (03.01.2019)
נתן דירה במתנה לבנו והתחרט
בן 91 ביקש לבטל הסכם מתנה שהעניק את הנכס לבנו הבכור בטענה שמצבו הקוגניטיבי פגם בתוקף העסקה. למה השופטת דחתה אותו? (28.12.2018)
נדחה אב שהסתיר את מצבו הכלכלי וביקש ביטול מזונות
גבר החולק משמורת משותפת עם אשתו לשעבר ביקש להסתמך על הלכת העליון בנושא. אבל השופטת רום פלאי דחתה את טענותיו וקבעה שלא פעל בתום לב(12.12.2018)
הוכרה כ"דיירת ממשיכה" אף ששיקרה לעמידר
בית משפט השלום הורה על פנוי בתה של הדיירת המקורית לאחר שהסתבר כי הגישה דיווח כוזב על מקום מגוריה. אלא ששופטי המחוזי הפכו את ההחלטה לאחר שהסתבר כי מי שעמד מאחורי השקר הם נציגי החברה (10.12.2018)
10 ימים לפני חתונה: הרבני אסר על אישה להינשא לאהוב ליבה
האישה ביקשה להתיר לה להינשא לידיד שהתאהבה בו זמן קצר לאחר שהתגרשה מבעלה. ביה"ד דחה את בקשתה רק משום ששהה אצלה בבית כשעוד הייתה נשואה ואף שאין הוכחה חותכת לכך שקיימו באותו הלילה קשר מיני. (17.12.2018)
אלצהיימר בהזמנה: כך יכול ליווי משפטי לסייע להסדיר סכסוכים משפחתיים
בית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב דחה תביעה של אב בן 91 שביקש לבטל מתנה שנתן לבנו הבכור, דירה. ביהמ"ש לא קיבל את טענות האב ופסק כי ה"רוח החיה" מאחורי התביעה היא בתו של התובע, אחות הנתבע, אשר לא היתה שבעת רצון, בלשון המעטה, מהחלטת אביה להעניק את הדירה לנתבע
אם ביקשה לשקול מחדש החלטה בתיק ניכור הורי: "הילדה בתחושת אימה"
אם לילדה בת 13 הגישה בקשה לבטל החלטה המחייבת את בתה להשתתף בהליך טיפולי לחידוש הקשר עם אביה. הבקשה נדחתה על אף טענות כי הילדה עלולה לפגוע בעצמה. (17.12.2019)
ביטול או הפחתת דמי מזונות: הפסיקה שמשפיעה על הורים שהתגרשו
שאלת תשלום מזונות לילדים משותפים היא סוגיה שכיחה וטעונה בהליכים המתנהלים בבתי המשפט לענייני משפחה ובבית הדין הרבני. פסק דין שניתן על ידי בית המשפט העליון ביולי 2017 שינה את כללי המשחק(29.03.2020)
עקב חשש לבגידה: בית הדין אסר על אישה להינשא
10 ימים לפני החתונה מנע הרבני בחיפה מגרושה להינשא לבחיר לבה, אחרי שהתברר שהארוס בילה אצלה לילה עוד לפני שהתגרשה מבעלה (21.06.2018)
חדלות פירעון – האופציה האידיאלית לשיקום חייהם הכלכליים של החייבים
בשלהי 2019 נכנס לתוקפו חוק חדלות הפירעון אשר ביטל למעשה את הליכי ההוצאה לפועל ואת פקודת פשיטת הרגל ; עו"ד יניב גיל, משפטן וותיק בתחום ההוצ"לפ מסביר מהו החידוש שהחוק הביא עימו לחיינו (01.08.2020)
איך להתמודד עם מעבר דירה אחרי גירושים
אחת הבעיות הנפוצות בסכסוכים בין הורים הוא מקום מגורי הילדים. לא אחת רצונו של אחד ההורים לעבור לעיר אחרת מתנגש עם זכותו של ההורה האחר לשמירת על שגרת חייו והקשר עם ילדיו. לניסוח ההסכם ולייעוץ משפטי בזמן אמת חשיבות מכרעת בנושא (30.08.2020)
איך להתמודד עם מעבר דירה אחרי גירושים
אחת הבעיות הנפוצות בסכסוכים היא מגורי הילדים, בעיקר כשאחד ההורים עובר לעיר אחרת. לניסוח ההסכם ולייעוץ משפטי בזמן אמת חשיבות מכרעת (30.08.2020)
המשמורת משותפת, השכר זהה והאב נשאר כמעט בלי כלום
האב הסכים בזמנו לסכום מזונות גבוה יחסית כי לא הייתה ברירה עקב המצב המשפטי. בית המשפט הפחית את המזונות לאור השינויים בהלכה והעובדה שמצבה הכלכלי של האם השתפר(19.10.2020)
ביקשה לפסול שופטת שלא אישרה לה לעבור דירה עם בנה – ונדחתה
אם לבן 5 עברה איתו מהמרכז לצפון ללא אישור האב. לאחר שבקשתה לרישום זמני של הילד למוסד חינוכי בצפון נדחתה היא דרשה לפסול את השופטת(04.01.2021)
אב ל-4 השאיר שתי צוואות – שתיהן תקוימנה
בראשונה הורה המנוח שהרכוש יעבור לאלמנתו, ובשנייה ציווה שמגרש שקיבל בירושה יעבור לבנו. ביהמ"ש קבע: הבן יקבל את המגרש והאלמנה את השאר (28.06.2021)
אב לא קיים זמני שהות כי "הילד משתעמם"
גורמי רווחה מצאו שהילד משתוקק לקשר, אך במפגשים האב מתעסק בעיקר בטלפון הנייד. ביהמ"ש קבע שהמזונות יגדלו מ-1,200 שקל לחודש ל-2,087 ש'(26.07.2022)
גבר ערער על השיקום הכלכלי של גרושתו
הגרוש, שהוא גם אחד הנושים החייבת, טען שהיא מנצלת לרעה את הליך חדלות הפירעון ולא ממצה את כושר ההשתכרות שלה. אבל המחוזי דחה אותו(27.07.2022)
עו"ד יניב גיל: "עריכת דין הוא תחום שחייבים גם לשלב בו אנושיות"
משרדו של עורך הדין והנוטריון יניב גיל מתמחה בעולמות המשפטים הרגישים, בהם: דיני משפחה ומעמד אישי, ירושות, צוואות, הסכמי ממון וגירושין; דיני חדלות פרעון ופש״ר; ליטיגציה
חייב המשיך לצבור חוב מזונות - הליך פשיטת הרגל בוטל
בית המשפט המחוזי הדגיש כי דרישת תום הלב מחייבים שנמצאים בהליכי פשיטת רגל היא קריטית. האיש, שנכנס להליך בגלל חוב מזונות גבוה, המשיך לא לשלם מזונות עבור ארבעת ילדיו אף שמצבו הכלכלי טוב.(21.12.2017)
"ההרגת וגם הופטרת?": דוקר הנער צחי בשה ביקש לפטור אותו מהפיצוי להוריו
רון תורג׳מן שהורשע בהריגת צחי בשה ב-2007 חויב בהליך אזרחי לשלם להוריו פיצויים של 1.2 מיליון שקל. בית המשפט דחה באחרונה את בקשתו לפטור אותו מהחוב וקבע שהדבר אינו מתקבל על הדעת(14.01.2018)
הבנק סירב לפתוח חשבון - וחויב לנמק מדוע
נותן שירותי מטבע פנה לסניף הבינלאומי בפ"ת ונענה בשלילה ללא נימוק. הבנק טען שהסיבה חסויה, אבל שופטת קבעה: אי אפשר לנהל הליך בסתר (03.01.2017)
נכנס לנישואין עם דירה, וכך ייצא מהם
רבניגוד לטענות האישה, ביהמ"ש למשפחה בבאר שבע לא השתכנע כי לבעל הייתה כוונה לשתף אותה בדירה שבה הם גרו. לאחרונה, תביעתה לקבלת חצי מהדירה נדחתה.(27.12.2017)
האחיינית נגד המטפל: מי יירש את הקשישה
בת 92 מגבעתיים שינתה את צוואתה כך שאת רוב רכושה יקבל פיזיותרפיסט שטיפל בה. אבל ביהמ"ש קבע: הצוואה נערכה תחת השפעה לא הוגנת (27.07.2017)
הפיזיוטרפיסט "נכנס" לצוואה, אך לא ימא עם הכסף
מותה של קשישה ערירית מגבעתיים לפני כארבע שנים עורר מחלוקת בין אחייניתה לבין הפיזיותרפיסט שלה, שחשק ברכושה. השופטת קיבלה את התנגדות האחיינית לאחר שהשתכנעה כי צוואתה האחרונה הייתה תוצאה של השפעה בלתי הוגנת. (27.07.2017)
המחוזי החליט לזכות ממרמה: "מדובר לכל היותר בחוסר תום לב"
מותה של קשישה ערירית מגבעתיים לפני כארבע שנים עורר מחלוקת בין אחייניתה לבין הפיזיותרפיסט שלה, שחשק ברכושה. השופטת קיבלה את התנגדות האחיינית לאחר שהשתכנעה כי צוואתה האחרונה הייתה תוצאה של השפעה בלתי הוגנת. (27.07.2017)
בגדה או לא בגדה ?
האישה סירבה לבקשת בעלה להעיד את המטפלת הזוגית כדי לבדוק אם בגדה בו עם חברו הטוב. בפסק דין שניתן לפני כשבועיים קבעו דייני הרבני כי בנסיבות אלה נותר חשש כי זנתה ולכן לא תוכל לחזור לבעלה. האישה חויבה בגט וכתובתה נשללה. (27.07.2017)
שלושה בתים, שתי משכנתאות וחברה בחובות - כיצד חילק אותם בית המשפט
מותה של קשישה ערירית מגבעתיים לפני כארבע שנים עורר מחלוקת בין אחייניתה לבין הפיזיותרפיסט שלה, שחשק ברכושה. השופטת קיבלה את התנגדות האחיינית לאחר שהשתכנעה כי צוואתה האחרונה הייתה תוצאה של השפעה בלתי הוגנת. (31.03.2016)
ניצולת שואה ערירית הורישה מיליון שקל לפיזיותרפיסט שלה. מה נפסק?
המנוחה, קשישה בת 92, ערכה כשלוש צוואות בפרק זמן של ארבעה חודשים, תוך ביצוע שינויים מהותיים בחלוקת הרכוש בין יורשיה. ביהמ"ש: "המקרה חריג"(24.07.2016)
חטפה את הילדים כדי שייעדרו מאירוע משפחתי - ותפצה את האב
ביום חתונת אחיו של האב, האם הרחיקה את הילדים לצפון הארץ - בניגוד להחלטת בית משפט שאישרה את השתתפותם באירוע. זה עלה לה ביוקר
הגרושה מול הנושים: מי יקבל את בית המגורים?
הסכם גירושין קבע שהבעל יעביר לאשתו את חלקו בנכס. אבל הרישום לא בוצע ובינתיים הוטלו על הבית עיקולים בגין חובות של הגרוש. מה החליט ביהמ"ש?
ביקשה לבטל הסכם גירושין: "נלחצתי וכאב לי הראש"
שבוע אחרי שחתמה על הסכם שמעניק 55% מהרכוש המשותף לבעלה לשעבר, ביקשה האישה לחזור בה. אבל השופטת קבעה: "היא הבינה על מה חתמה"
עו"ד תבע יורשת: "החזירי למרשי כספים שגביתי עבורו בהוצל"פ"
עורך הדין סיפר שהוא, לקוחו ואביה המנוח של האישה הסכימו שכספי הגבייה יועברו למנוח ומשם ללקוח. טענתו נדחתה והוא חויב לשלם ללקוח וליורשת 87,400 שקל
אקסית של אם ל-3 הוכרה כאימא נוספת
בנות הזוג נפרדו אחרי עשור שכלל שינוי שם משפחה והבאת הבנות לעולם. חרף התנגדות האם הביולוגית, השופטת קבעה שהוכחה כוונת הורות משותפת
זכה בפיצוי ענק אחרי שקיבל הפטר. יחזיר את החובות?
חודשים ספורים אחרי שהליך פשיטת הרגל הסתיים, נודע לנאמנת כי החייב זכה בתביעה נזיקית שהעשירה אותו משמעותית. השופט קבע שכ-6% מהפיצוי יעוקל לטובת הנושים
חייבים ביקשו להשתמש בצ'קים עבור בית עם ממ"ד
המצב הביטחוני הוביל בני זוג בהליך חדלות פירעון לבקש להסיר את המגבלה. השופטת ציינה שתשקול להיענות לבקשה אם יוצג הסכם שכירות עדכני
למרות פסק דין לטובתה: נסגר תיק הוצל"פ של חברת נסיעות נגד חייב
החברה הגיעה לפשרה כוללת עם החייב אך מאוחר יותר פתחה נגדו הליך הוצל"פ בעקבות פסק דין לטובתה. החייב העלה טענת "פרעתי" והרשמת קבעה שהסכם הפשרה תופס גם לגבי פסק הדין
גבר קיבל פטור מכתובה כי אשתו נוחרת
האיש עזב את חדר השינה והאישה הגישה תביעת גירושים. הדיינים קבעו שאי אפשר לבוא אליו בטענות שכן מחסור בשינה פוגע באיכות החיים
"מסעדת חליל" הפסידה במאבק על בלעדיות שמה
הבעלים המנוח של המסעדה מרמלה הוריש אותה לשני בניו. אחד מהם מכר את חלקו לאחיו וביקש לפתוח מסעדה אחרת בשם דומה. זה נגמר בבית המשפט
עו"ד יניב גיל: "עריכת דין הוא תחום שחייבים גם לשלב בו אנושיות"
משרדו של עורך הדין והנוטריון יניב גיל מתמחה בעולמות המשפטים הרגישים, בהם: דיני משפחה ומעמד אישי, ירושות, צוואות, הסכמי ממון וגירושין; דיני חדלות פרעון ופש״ר; ליטיגציה
גבר ערער על השיקום הכלכלי של גרושתו
הגרוש, שהוא גם אחד הנושים החייבת, טען שהיא מנצלת לרעה את הליך חדלות הפירעון ולא ממצה את כושר ההשתכרות שלה. אבל המחוזי דחה אותו
אב לא קיים זמני שהות כי "הילד משתעמם"
גורמי רווחה מצאו שהילד משתוקק לקשר, אך במפגשים האב מתעסק בעיקר בטלפון הנייד. ביהמ"ש קבע שהמזונות יגדלו מ-1,200 שקל לחודש ל-2,087 ש'
אב ל-4 השאיר שתי צוואות – שתיהן תקוימנה
בראשונה הורה המנוח שהרכוש יעבור לאלמנתו, ובשנייה ציווה שמגרש שקיבל בירושה יעבור לבנו. ביהמ"ש קבע: הבן יקבל את המגרש והאלמנה את השאר
ביקשה לפסול שופטת שלא אישרה לה לעבור דירה עם בנה – ונדחתה
אם לבן 5 עברה איתו מהמרכז לצפון ללא אישור האב. לאחר שבקשתה לרישום זמני של הילד למוסד חינוכי בצפון נדחתה היא דרשה לפסול את השופטת
המשמורת משותפת, השכר זהה והאב נשאר כמעט בלי כלום
האב הסכים בזמנו לסכום מזונות גבוה יחסית כי לא הייתה ברירה עקב המצב המשפטי. בית המשפט הפחית את המזונות לאור השינויים בהלכה והעובדה שמצבה הכלכלי של האם השתפר
איך להתמודד עם מעבר דירה אחרי גירושים
אחת הבעיות הנפוצות בסכסוכים היא מגורי הילדים, בעיקר כשאחד ההורים עובר לעיר אחרת. לניסוח ההסכם ולייעוץ משפטי בזמן אמת חשיבות מכרעת
ההורים נגד הבן, הבן נגד אחותו: מי יזכה בדירה?
מרבה נכסים, מרבה הליכים: הורים אמידים טענו כי דירה שרשומה על שם בנם למעשה שייכת להם. הבן לעומת זאת טען שזו הדירה שלו, וביקש לפנות ממנה את אחותו שמתגוררת בה. השופטת פסקה לטובתו
חדלות פירעון – האופציה האידיאלית לשיקום חייהם הכלכליים של החייבים
בשלהי 2019 נכנס לתוקפו חוק חדלות הפירעון אשר ביטל למעשה את הליכי ההוצאה לפועל ואת פקודת פשיטת הרגל ; עו"ד יניב גיל, משפטן וותיק בתחום ההוצ"לפ מסביר מהו החידוש שהחוק הביא עימו לחיינו
ביטול או הפחתת דמי מזונות: הפסיקה שמשפיעה על הורים שהתגרשו
שאלת תשלום מזונות לילדים משותפים היא סוגיה שכיחה וטעונה בהליכים המתנהלים בבתי המשפט לענייני משפחה ובבית הדין הרבני. פסק דין שניתן על ידי בית המשפט העליון ביולי 2017 שינה את כללי המשחק
אלצהיימר בהזמנה: כך יכול ליווי משפטי לסייע להסדיר סכסוכים משפחתיים
בית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב דחה תביעה של אב בן 91 שביקש לבטל מתנה שנתן לבנו הבכור, דירה. ביהמ"ש לא קיבל את טענות האב ופסק כי ה"רוח החיה" מאחורי התביעה היא בתו של התובע, אחות הנתבע, אשר לא היתה שבעת רצון, בלשון המעטה, מהחלטת אביה להעניק את הדירה לנתבע
עקב התיישנות: חוב של מאות אלפי שקלים לא ישולם
התובע חיכה 19 שנים עד שתבע החזר הלוואה בהסתמך על סעיף בשטר ההתחייבות שבו נכתב כי אין תחולה לחוק ההתיישנות. אלא שבית המשפט קבע כי הסעיף אינו חוקי וכי ממילא ההתחייבות בעייתית כיוון שחסרים בה פרטים מהותיים
ילדים זו נקמה? הסתה וניכור הוריים בהליך גירושין
השימוש הציני שעושים הורים בילדיהם בשלבים שונים של הליך גירושין אינו דבר חדש, אולם לא אחת בני זוג חדורי רצון הנקם אינם לוקחים בחשבון שבמקרים קיצוניים התנהלות כזו עלולה להביא לנתק מוחלט של הילד/ים מההורה המנוכר
נתן לבנו דירה והתחרט בביהמ"ש: "אני סובל מאלצהיימר"
בן 91 ביקש לבטל הסכם מתנה שהעניק את הנכס לבנו הבכור בטענה שמצבו הקוגניטיבי פגם בתוקף העסקה. למה השופטת דחתה אותו?
בית המשפט לענייני משפחה הוקם בשנת 1996. מטרתו הנה לרכז ולדון בכל הסכסוכים בנושאי משפחה בבית משפט אחד, אצל שופט אחד. שופטי בית המשפט לענייני משפחה הינם שופטים אשר עיקר הכשרתם הנה בתחום דיני המשפחה. לא משנה מספר התביעות וסוגן – תמיד הם יהיו אצל אותו שופט אשר התחיל לטפל בתיק. משפחה אחת – שופט אחד.
בפסק דין חדש שניתן על-ידי בית המשפט לענייני משפחה בירושלים, נפסק, כי בעל צריך לפצות את אשתו, בגין נזקים שנגרמו לה כתוצאה מכך שהבעל סרב לתת לה גט. לאחר שקיבל בית הדין הרבני הגדול את תביעתה לגירושין, האישה החליטה להגיש כנגד הבעל תביעה נזיקית לבית המשפט לענייני משפחה, ולטעון כי הבעל הפר חובה חקוקה, לאור סירובו לציית להוראות בית הדין הרבני ולתת לה גט